Tung tids tale

Olaug Nilssen Samlaget 2017

Nominasjonsjuryens begrunnelse:

Tung tids tale handler om hvordan det er å være foreldrene til et autistisk barn, og om hvor vanskelig det er for familien å få den støtten de og gutten har behov for, så lenge de unnlater å blindt følge kravene fra byråkratiet rundt dem.

Olaug Nilssen har vært åpen om at hun er mor til et autistisk barn, og har ved flere anledninger formidlet sine erfaringer knyttet til utfordringene det byr på, både psykisk og fysisk. Den nære fortellingen i Tung tids tale er både klok og dramatisk. Selv om dette er en svært personlig roman, løfter forfatteren også blikket mot samfunnet som omgir oss og peker på helt fundamentale svakheter ved den velferdsstaten vi alle er stolte av. I Tung tids tale er det først og fremst systemet som er gjenstand for kritikk.

Med et høyt tempo, ofte korte kapitler og setninger, skildrer forfatteren frustrasjonen, sorgen, men også gleden over å ha et barn som er annerledes. Det er ofte vondt å lese om, men også rørende og i blant humoristisk. Boken blir stående som et eksempel på kraften som finnes i skjønnlitteraturen, og på hvordan den kan sette politisk og eksistensielle problemstillinger under debatt.

Legg inn din anmeldelse

Koble til Facebook for å få et bilde av deg selv

Foreningen !les forbeholder seg retten til å godkjenne og redigere anmeldelser. Anmeldelsene vil kunne bli sitert/brukt av Foreningen !les i andre sammenhenger. Epostadressen blir ikke vist offentlig. Les om hvordan skrive en anmeldelse her.

Til toppen