Mødre og døtre

Tiril Broch Aakre Flamme 2019

Tiril Broch Aakres Mødre og døtre er en personlig og systemkritisk roman om to voksne søstre i tida etter morens selvmord. Til tross for at hun var suicidal, hadde moren, som var kunstmaler og underviste i sosiologi ved universitetet, fått innvilget permisjon fra psykiatrisk avdeling. De to døtrene forsøker å forstå hva som skjedde den siste tida hun levde, og krever at noen i systemet skal stilles til ansvar.
Romanen kan leses både som et politisk debattinnlegg og en familiefortelling, der virkeligheten tangerer fiksjonen – hovedpersonen heter Tiril, i likhet med forfatteren. Sentralt i romanen står konflikten mellom omsorg og selvomsorg i en familie med alvorlig psykisk sykdom. Særlig lar juryen seg imponere av hvordan Broch Aakre her evner å beskrive et uangripelig system, og hvordan hun har klart å fylle romanen med lys, tross det store mørket i fortellingen.

Nominasjonsjuryens begrunnelse

Legg inn din anmeldelse

Koble til Facebook for å få et bilde av deg selv

Foreningen !les forbeholder seg retten til å godkjenne og redigere anmeldelser. Anmeldelsene vil kunne bli sitert/brukt av Foreningen !les i andre sammenhenger. Epostadressen blir ikke vist offentlig. Les om hvordan skrive en anmeldelse her.

Til toppen