Hässelby

Johan Harstad Gyldendal 2008

Juryens begrunnelse:

Vi i juryen til Ungdommens Kritikerpris har høye forventninger til hvordan en god bok skal være. Den skal fange leseren fra første stund, være underholdende, spennende og tankevekkende. Rollefigurene må også være troverdige.

Vinnerboken har overlevd tøffe og kritiske vurderinger. Den har vekket latter, irritasjon og begeistring.

Vi kastes brått og brutalt inn i handlingen. Fra start til slutt går det slag i slag, og vi følger hovedpersonen på hans reise gjennom livet i medgang og motgang. Boken er innholdsrik og full av sprø ideer. Kjærlighet, sorg og usikkerhet går som en rød tråd gjennom hele boken. Boken er morsom og samtidig trist. Den er uforutsigbar og full av mystikk.

Boken vekket vår nysgjerrighet og vi sitter igjen med mange spørsmål som leder til diskusjon. Språket er godt med mange gode formuleringer og overraskende poeng. Måten som personene og historien skildres på er original. Hovedpersonen både provoserte og fascinerte juryen. Vi trodde aldri vi skulle få møte nettopp denne personen igjen – på denne måten.

Og vinneren av Ungdommens Kritikerpris 2008 er – Hässelby m/ Johan Harstad

Legg inn din anmeldelse

Koble til Facebook for å få et bilde av deg selv

Foreningen !les forbeholder seg retten til å godkjenne og redigere anmeldelser. Anmeldelsene vil kunne bli sitert/brukt av Foreningen !les i andre sammenhenger. Epostadressen blir ikke vist offentlig. Les om hvordan skrive en anmeldelse her.

Til toppen