Langhaugen vgs

Hei og hå! Vi er 30 elever fra 2. klasse ved musikklinjen på Langhaugen videregående skole i Bergen. Da norsklæreren vår, Nils, fortalte om leseprosjektet til UKP var det et enstemmig ja om å søke i klassen. Dette betyr ikke at alle er like leseglade, men vi er gjeng som er veldig åpen for å utforske og lære noe nytt.

Vi er travle folk som jobber målrettet, prosjektorientert og detaljert, spesielt med musikk. Med vår musikalske bakgrunn og erfaring er vi vant til å måtte tolke og diskutere ulike kunstformer. Vi er også en veldig samlet og trygg gjeng. Lange skoledager og mange konsertøvelser og forberedelser gjør at vi er vant til å samarbeide med hverandre.

Vi har veldig forskjellige bakgrunner, både musikalsk og geografisk. Vi spiller alt fra tidlig klassisk musikk til jazz og rock, og synger alt fra pop til opera. Vi kommer fra bygd og by, og flere ulike land og verdensdeler. Alle disse ulike bakgrunnene skaper gode samtaler og beriker klassemiljøet. Av Nils vil vi nok bli beskrevet som «en sprudlende og engasjert, men vimsete gjeng, som liker å sove lenge om morgenen», og vi kan egentlig si oss ganske enig med ham. Da er det imidlertid deilig å kunne starte morgenen rolig, med en god bok!

Vi gleder oss til å ta et dypdykk ned i litteraturens verden og satser på mange gode leseopplevelser!