Juryklasse: Stange vgs

Vi er 3. Dans/Drama ved Stange Videregående skole. Klassen vår består av 21 elever, hvor 5 av oss går dans, og de resterende 16 går drama. Vi er også et stort flertall jenter kontra gutter, nemlig 19 jenter og 2 gutter. Vi er en sammensetning av elever fra ulike deler og regioner av gamle Hedmark fylke, så noen av oss har valgt å flytte hjemmefra for å kunne gå i akkurat denne klassen. Som en klasse på musikk, dans, drama er vi kreative sjeler som har ganske mye futt i kropp og sjel, noe som kan gjøre lesinga inn mot UKP 20/21 veldig interessant!

Vi er en klasse som er ganske ulik veldig mange andre videregående klasser. Vi er en godt sammensveisa gjeng som ikke har noe imot litt lek, sang og dans som et substitutt for den litt mer kjedelige sitte-ved-en-pult-undervisningen. Vi anser oss selv som en engasjert, kreativ, rar, annerledes og sjarmerende gjeng; noe som kan ha sine fordeler og ulemper. En av ulempene er at vi fort kan bli oppslukt i ting som overhodet ikke har noe med undervisningen å gjøre, og vi kan skravle oss bort i både dagsaktuelle temaer, til «ekteskapet» som ble inngått i lunsjpausen. Heldigvis er det også noen som kan dra de andre opp etter ørene, sånn at vi får med oss det vi skal; om det så er noen av oss, eller læreren.

Vi har hatt norsklæreren vår, Randi, alle tre årene på Stange. Vi vet godt hvor glad hun er i å lese, og hun tar ofte opp bøker hun har lest den siste tiden som hun kan anbefale oss. Det var også hun som informerte oss om Ungdommens kritikerpris, og som engasjerte oss til å melde oss på. Det setter vi utrolig stor pris på! Randi er ei dame vi er blitt skikkelig glade i de siste åra, og det hjelper jo så klart å ha en norsklærer som genuint interesserer seg for det vi driver på med. Når vi setter opp forestillinger kommer hun alltid for å se på, og da vi begynte på skolen var det første hun gjorde å lage en kahoot om oss, slik at vi kunne bli kjent med hverandre- og hun kunne bli kjent med oss.

Ungdommens kritikerpris er en utrolig morsom mulighet for alle sammen, både de som leser som hester, og de som sjelden leser bøker på fritiden. Vi gleder oss utrolig mye til å bli kjent med ny litteratur, og dykke inn i bøkenes verden!

Skrevet av Vera Heide, med innspill fra elever i klassen