Juryklasser 2019/20: KKG

2IDB fra Kristiansand Katedralskole Gimle

Hei!

Vi er 2IDB, en av flere idrettsklasser på Kristiansand Katedralskole Gimle (KKG). Til tross for at vi er en av flere idrettsklasser er vi en klasse utenom det vanlige.  Vi er 30 elever som driver med alt i fra volleyball, fotball, håndball, svømming, roing, dansing, kampsport og drill. Noen driver også med breddeidrett, som er en egen mulighet man har på KKG. I tillegg har vi mange unge talenter som man garantert vil se mer av i fremtiden.

Som vi har erfart og lært av idretten: Alt vi gjør skal gjøres med kvalitet, og dette vil gjenspeile seg i tilbakemeldinger og meninger om de 8 nominerte bøkene vi skal lese.

Når vi legger treningstøyet til side er vi også en gjeng med faglig interesserte elever som liker å lese bøker, lage podkaster, ha fagsamtaler om litteratur og samtaler med forfattere som har vært på besøk dette året. Litteratur vært et sentralt samtaleemne i norsktimene våre. Selv om vi primært karakteriserer oss som idrettsutøvere, finnes det en lesehest i hver og en av oss. I tillegg er klassen vår kjent for å være ærlige og oppriktige, noe som er viktige egenskaper når det gjelder å dele ut en kritikerpris.

Skolen vår ligger i Kristiansand og flesteparten har tilhold der, men enkelte av oss kommer fra ulike deler av Agder, fra Lillesand i øst, Øvrebø i nord og til Søgne i vest. Vi er en klasse med 30 ulike elever, som samtidig er veldig like. Vi er imøtekommende, utadvendte og humoristiske elever, selv når klokken er 8 om morgenen og vi er i idrettshallen.  For oss er det viktigste i hverdagen å skape engasjement rundt aktivitet og skole, møte utfordringer med interesse, humør og humor, noe som resulterer i at vi er en utrolig flott og livlig gjeng. Vi gleder oss til å legge treningstøyet litt til side, komme utenfor de rammene hvor det er våre prestasjoner som skal måles, men samtidig benytte det vi har lært og våre interesser til å gjennomføre en god vurdering av bøkene.  Vi er vant med å bli målt og vurdert i våre idretter. Vi tror at vår bakgrunn som unge idrettsutøvere kan være med på å gi en balansert og god anmeldelse av de bøkene vi skal lese og vurdere.

Skrevet av Martine Kårigstad Andersen elev 2IDB