Juryklasser 2019/20: Johan Bojer vgs

Vi er 2ST ved Johan Bojer videregående, skolested Leksvik i Trøndelag. Vi er 14 elever, derav 8 jenter og 6 gutter. Vi er fra to relativt nære bygder, som gjør at de fleste hadde litt kjennskap til hverandre før vi begynte på VG1. Noen har gått i klasse sammen i snart 12 år, som gjør at vi ikke er redde for å stå opp for våre egne meninger, men samtidig respektere andres. Selv om vi er en klasse med forskjellige bakgrunner er vi sammensveiset gjeng.

Vår kjære norsklærer, Wenche, er en lesehest, og det var hun som gjorde oss oppmerksom på denne muligheten. Vi har nå kommet godt i gang med lesingen, og flere av oss har fått et annet forhold til bøker. Før dette hadde ikke alle en så stor interesse for å lese bøker, men variasjonen av de nominerte bøkene har åpnet dørene for videre innenfor litteraturen. Vi gleder oss til å høre de andre klassenes meninger om bøkene, og å kåre den endelige vinneren av ungdommens kritikerpris. Å høre fra forfatterne om inspirasjonen til bøkene sine er også noe vi gleder oss til.

Det å drømme seg bort i litteraturens verden er et godt avbrekk fra strømmetjenester og omverdenen.

Skrevet av Ida Kobberrød, Hedda Sørmeland Olsen, Miriam Damhaug Hoel og Nina Lerstad, elever i 2ST ved Johan Bojer videregående skole, skolested Leksvik