Juryklasser 2019/20: Bleiker vgs.

3PBA ved Bleiker videregående skole i Asker

Vi er 3PBA, en av flere påbyggingsklasser på Bleiker videregående skole i Asker. Vi er en klasse sammensatt av elever i ulike aldre, og fra ulike yrkesfaglige studielinjer som blant annet helse – og oppvekst og service – og samferdsel. Vi er 15 elever som har ulike fritidsinteresser. Dette kan være alt fra anime og gaming til lesing og musikk. Vi er en klasse sammensatt av elever med en lys fremtid innenfor diverse spennende og interessante yrker.

Gjennom våre erfaringer på videregående skole har vi lært at hardt arbeid fører til resultater, og at alt vi gjør skal gjøres med ypperste kvalitet. Dette vil nok vise seg i våre tilbakemeldinger av de åtte nominerte bøkene i Ungdommens Kritikerpris.

Litteratur – og litteraturhistorie har så langt vært sentralt i norsktimene på tredjeklasse påbygg. Selv om vi karakteriserer oss som en gjeng med ulike interesser finnes det en indre lesehest i  hver og en av oss. Klassen vår er kjent for å ha gode og sterke argumenter i ulike saker, og dette vises gjennom ærligheten og oppriktigheten i argumentene våre. Vi er en gjeng ressurssterke elever som definitivt er gode til å snakke for seg, og når det gjelder å dele ut en kritikerpris er dette en verdifull egenskap.

Vi er en klasse som kan tulle og tøyse mye med hverandre, men når alt kommer til alt så støtter vi hverandre og hjelper hverandre med utfordringer på skolen og generelt i livet.

Bleiker videregående skole er en ren yrkesfagskole som ligger rett utenfor Asker sentrum. Mange elever på denne skolen har bosted i Asker, men mange kommer også fra blant annet Bærum og Oslo. Som nevnt tidligere er vi en klasse med 15 ulike elever, men vi har samtidig mange like personlighetstrekk. Vi er sosiale, belevne og hardtarbeidende elever som står på fra første time klokken ti over åtte. For oss er det viktigste i skolehverdagen å suge til oss så mye kunnskap som mulig som kan være til hjelp i eksamenstiden og videre i livet. Vi kan være skeptiske til nye utfordringer, men vi tar de imot med åpne armer og gjør det beste vi kan for å gjøre bekjentskap med utfordringene og vokse på erfaringene vi får fra dem. Vi er en klasse som kan tulle og tøyse mye med hverandre, men når alt kommer til alt så støtter vi hverandre og hjelper hverandre med utfordringer på skolen og generelt i livet. Dette gjør oss til en fantastisk artig og sammensveiset gjeng. Vi gleder oss utrolig mye til å diskutere og argumentere våre synspunkter om de åtte nominerte bøkene i årets kritikerpris, og endelig få praktisert den indre kritikeren i oss. Vi tror at vår bakgrunn som elever i sisteåret på videregående skole, samt vår yrkesfaglige bagasje kan være med på å komme med sterke og gode meninger om de bøkene vi skal lese og vurdere.

Skrevet av Ruth Elisabeth Rodahl, elev i 3PBA ved Bleiker Videregående Skole