Juryklasse: Sørumsand vgs

 

 

Vi er klasse 3STB ved Sørumsand videregående skole, som ligger en 40 minutters kjøretur unna Oslo. Selv om skolen vår ligger ute på landet har vi både matbutikk og togstasjon, så vi klarer oss.

Som lærerne våre liker å si, består klassen vår av 30 løse kanoner på dekk. Vi har mange ulike personligheter og alle har noe særegent å by på. Enkelte vennegjenger er umulig å splitte. Vi er sammensveisa, men det er noen vennegjenger som på mystisk vis alltid sitter ved siden av hverandre – også etter at vi har byttet plasser. Selv om det fort kan bli uenigheter i klassen, finner vi som oftest en felles løsning. Klassen vår er morsom, kreativ og inkluderende. Vi har gode diskusjoner, men noen ganger, når engasjementet tar overhånd, går det ofte litt over stokk og stein. Det er sterke meningsmotsetninger, og det har ikke alltid med skole å gjøre. Hvis man som lærer kommer inn, innstilt på å ha quiz eller klassens time, må man være forberedt på å måtte sloss om ordet. Vi er en klasse med mange meninger om mye rart, og vi gir oss sjeldent.

Norsk-/kontaktlæreren vår Stian meldte oss på som juryklasse i Ungdommens Kritikerpris uten at vi visste om det. I utgangspunktet var vi lettet over å få slippe særemne, men etter hvert som vi startet med prosjektet økte engasjementet og interessen. En grunn til at vi har fått et engasjement i klassen er fordi Stian har latt hver enkelt elev lese i sitt eget tempo. Han motiverer oss til å gi alle bøkene en sjanse. Dette er et av mange eksempler på hvorfor klassen er så glad i Stian som lærer. Stian er en lærer man kan stole på og gå til hvis ting er vanskelig, fordi det er så lett å snakke med han. Han ser hver enkelt elev. Hver norsktime kommer alltid inn i klasserommet med et smil om munnen, og vi kan tydelig se at han liker jobben sin. Han liker å være lærer og det engasjementet han har smitter over på oss elever. Som klassen vår ville ha sagt: Stian er «laid back» og helt konge.

Vi har allerede kommet godt i gang med lesingen og vi gleder oss til å dra til Oslo å møte de andre juryklassene, og kåre vinneren av Ungdommens Kritikerpris.

Skrevet av Marcus, Sara og Isabella, elever i 3STB ved Sørumsand videregående skole.