Juryklasse: Roald Amundsen vgs

Koronavennlig klassebilde av 2STC fra Roald Amundsen vgs

 

2STC er den klassen de fleste lærere liker å kalle “problemklassen”, på grunn av vår tendens til å bråke og ikke konsentrere oss i timen. Sannheten er at klassen vår består av mange ulike personligheter og meninger presset sammen i et rom. Når vi i fjor ble satt sammen i en klasse der de fleste ikke kjente hverandre fra før av, og ble satt i et rom fullt av nye mennesker var dette uvant og merkelig for de fleste. Med tiden har vi blitt kjent med hverandre, skapet gode og mange vennskap og blitt en mer helhetlig klasse hvor vi er komfortable med hverandre. Ja vi kan bråke her og der, men for oss er det ikke bare bråk som definerer klassen. 2STC er en klasse med latter, en klasse der det ikke er noe galt i å prøve og feile, en klasse hvor vi tørr og stå opp for meningene våre og hvor alle er engasjerte. Selv om noen lærere kanskje ikke alltid er like positive til klassen vår, er vi derimot fornøyde og glad for samholdet vi har.

Når det kommer til læreren vår Cecilie er vi utrolig fornøyde. Cecilie har tatt klassen vår imot med åpne armer. Istedenfor å se på oss som problemklassen, har hun sett potensialet i hver og en av oss, og ut ifra dette har hun funnet gode måter og strategier for å få oss til å konsentrere og holde roen i timene. Cecilie er den læreren som lett kan kjenne seg igjen i oss. Hun er oppdatert på hva ungdommen liker og er interessert i, og bruker dette til å se ting fra vårt perspektiv og gjøre undervisningen vår så variert og bra som mulig. Det er rett og slett ikke noe annet å si enn takk Cecilie for å ha troen på oss.

Når Cecilie fortalte oss om dette prosjektet var det nesten enstemmig om at dette skal vi være med på. I starten så nok de fleste på dette som en mulighet til å slippe vanlig skolearbeid, men med ettertanke har flere og flere sett mer og mer fram til dette prosjektet. Som med alle ting er det blandede følelser når det gjelder å lese 8 bøker på nokså kort tid, men alt i alt ser de fleste på dette som en fin og spennende utfordring som vi gleder oss til å ta på oss. I tillegg skader det ikke å få et avbrekk fra vanlig skole og pugging 😊 Noe vi håper å oppnå når prosjektet er over er å finne glede framfor kjedsomhet i å lese bøker, i tillegg håper vi på å få opp øyene for nye temaer og typer av bøker vi til vanlig ikke hadde valgt å lese.

Skrevet av elever i 2STC ved Roald Amundsen vgs

 

Fra skolens kick-off til Ungdommens kritikerpris. Elevene lytter til rektor.