Juryklasse: Byåsen vgs

 

 

Vi er 1ST fra Byåsen Videregående skole, Trondheim.

Vi er 31 elever, og til tross for at vi ikke har gått i samme klasse så lenge vil vi si at vi har blitt en ganske sammensveiset gjeng. Mange kjenner hverandre fra før og noen ikke. Klassen vår er ganske blandet, med alt fra idrettsutøvere til gamere. Noen i klassen tar skole veldig seriøst og andre bare slapper av og tar ting på sparket. Men en ting har vi alle til felles, nemlig at vi er snille og inkluderende, noe som er en viktig faktor når man skal skape et godt klassemiljø. I tillegg har vi mange snille og flinke lærere som har gjort vårt første halvår på VG1 fint og lærerikt. Vår kjære norsklærer, Elin, er ei jovial dame med masse sprudlende energi. Hun har også gode litteraturkunnskaper og er glad i å lese. Det var hun som meldte oss på dette opplegget. Hun er veldig ungdommelig av seg og interesserer seg for ungdommens meninger om norskfaget og hvordan vi har det, noe som vi setter stor pris på.

Vi har kommet godt i gang med lesingen, og vi tror flere og flere begynner å synes at det kan være litt morsomt å lese. Mens disse elevene nøyer seg med oppgaven, er det selvfølgelig andre som bare ønsker å bli ferdig og spise pizza. Vi gleder oss stort til å dra ned til Oslo å få være med å bestemme hvilken forfatter som skal vinne denne gjeve prisen. Da med tanke på at koronaen har roet seg litt ned.

“Det gikk et sukk gjennom klassen da vi så leseplanen, men pizza og tur til Oslo veide opp for det.”

 

Skrevet av Tuva Ervik Wolden, Ane Emilie Thoresen Jacobsen og Addie, elever i 1ST ved Byåsen videregående skole, Trondheim.