Juryklasse: 2stf Kristiansand katedralskole Gimle

Syv juryklasser i videregående skole skal lese kritikerrost litteratur og kåre vinneren av Ungdommens kritikerpris 2023. Vi presenterer juryklassene. I dag 2stf Kristiansand katedralskole Gimle i Agder.

Jury: – Vi er glade i en god diskusjon, og kommer til å lese og reflektere, argumentere og diskutere oss frem til vår kandidat.

– Vi er en gjeng på 30 elever som kommer fra hele Kristiansand. Vi består av alt fra lesehester til noen som ikke leser så altfor ofte, men vi er veldig klare for oppgaven som nå venter: Å være med å kåre årets beste bok som en av juryklassene i Ungdommens kritikerpris.

– Vi er glade i en god diskusjon, og kommer til å lese og reflektere, argumentere og diskutere oss frem til vår kandidat. Vi er innstilt på at det både kan bli spennende, utfordrende og kanskje også litt krevende å komme oss gjennom alle bøkene – men at det også kommer til å være en skikkelig boost med tanke på lesekondisen vår.

– Det er også en aldri så liten bonus at vi kan kombinere leseprosjektet med en klassetur til Oslo – dette tror vi vil gjøre oss enda mer sammensveiset, og bidra til et godt klassemiljø.

– Vi gleder oss til å treffe forfatterne og de andre klassene under prisutdelingen i mars!

Les mer om skolen her