Juryklasse: 2SRLA ved Amalie Skram videregående skole

Syv juryklasser i videregående skole skal lese kritikerrost litteratur og kåre vinneren av Ungdommens kritikerpris 2023. Vi presenterer juryklassene. Neste ut er 2SRLA ved Amalie Skram videregående skole fra Vestland.

Jury: – Vi ser frem til å møte forfatterne og snakke om bøkene.

– Vi er en livlig og engasjert klasse som går det andre året på linjen salg og reiseliv ved Amalie Skram videregående skole i Bergen.

– Da norsklæreren vår spurte om vi ville søke om juryplass til Ungdommens kritikerpris, svarte vi enstemmig ja. Vi er glade i å lese skjønnlitteratur, og selv om mange av oss tror det kan bli krevende å lese fire hele romaner, gleder vi oss til å få fine leseopplevelser sammen.

– Klassen vår består av ungdommer med mange forskjellige interesser, og vi har praksis innenfor veldig ulike yrker. I 2SRLA har vi elever som driver med gaming, cheerleading, trening på studio, taekwondo, fotball, golf, boksing og håndball på fritiden.

– I fremtiden ønsker noen å bli selgere, andre vil arbeide innenfor hotell eller reiseliv, eiendomsmegling eller økonomi. Det gjengen vår har til felles, er at vi er engasjerte og åpne for nye mennesker og utfordringer, og derfor gleder vi oss til å treffe dere alle i Oslo!

Les mer om skolen her