Juryklasse: 2MUS/2MKA ved Alta videregående skole

Syv juryklasser i videregående skole skal lese kritikerrost litteratur og kåre vinneren av Ungdommens kritikerpris 2023. Vi presenterer juryklassene. Neste ut er 2MUS/2MKA ved Alta videregående skole fra Troms og Finnmark.

Jury: – Vi synes det er fint at det hele avsluttes med en Oslo-tur for hele klassen.

– Vi er en sammenslått andreklasse ved Alta videregående skole som består av tjuetre elever – ni av oss går musikk, mens fjorten går medier og kommunikasjon. Klassen er en engasjert og blid gjeng, og vi har mange ulike interesser. Noen av oss kjenner hverandre godt fra før, mens andre ikke begynte i klassen før i høst.

– Selv om vi går på skole i Alta, kommer mange i klassen fra mange ulike steder i Nord-Norge – fra Kirkenes i øst, til Harstad i sør. I tillegg har vi en utveklingselev fra Berlin i klassen. Nå ser vi fram til å være kritikerklasse – og er klare for nye utfordringer.

– Det var læreren vår, Elisabeth, som presenterte oss for Ungdommens kritikerpris. Hun hadde lyst at klassen skulle søke – og etter en ganske rask innføring i hva dette innebar, bestemte vi oss for at dette var noe vi ville. Så å si alle i klassen var positive.

– Søknaden utformet vi som en film der vi presenterte oss selv, skolen og lokalsamfunnet. Dette tok litt tid, men det var tydelig verdt tiden det tok – siden vi fikk muligheten til å delta. I tillegg til at det å være juryklasse vil by på nye utfordringer, gode (og ikke så gode?) leseropplevelser og ny kunnskap, tror vi at arbeidet med dette blir positivt for klassemiljøet.

– Vi synes det er fint at det hele avsluttes med en Oslo-tur for hele klassen, og vi tror at det å være juryklasse er noe som virkelig er verdt å få med seg og at opplevelsene vi vil få i forbindelse med det, er noe vi kommer til å huske lenge.

Les mer om skolen her