Ungdommens kritikerpris presenterer 3ST2, Fagerlia vgs.

Vi er de 25 elevene som utgjør Internasjonal klasse (3ST2) ved Fagerlia vgs. i «Sunnmøres hovedstad», Ålesund. En sprudlende gjeng som består av fem gutter og tjue jenter.

Internasjonal klasse, #ST", Fagerlia vgs.

Internasjonal klasse, 3ST2, Fagerlia vgs.

Vi er de 25 elevene som utgjør Internasjonal klasse (3ST2) ved Fagerlia vgs. i «Sunnmøres hovedstad», Ålesund. En sprudlende gjeng som består av fem gutter og tjue jenter. Skolen vår tilbyr ulike utdanningsprogram, ved siden av studiespesialisering også helse-og oppvekst og MD. Skolens motto er Kunnskap, mangfold og trivsel – noe som også reflekteres i det mangfoldet av elever som finnes på skolen. Her kan man stadig vekk støte på utvekslingselever på biblioteket, dramaelever som vandrer rundt  i Piccachu-drakter eller kjemielever i laboratoriefrakker susende gjennom kantinen.

Men ubeskjedent vil vi likevel påstå at Internasjonal klasse 3ST2 er den mest engasjerte på hele skolen. Klassen vår har deltatt ved to utvekslinger. Første året dro vi til Sverige og Estland, og fikk senere gjenbesøk av elever fra de besøkte klassene der. Andre året dro vi til Ungarn og har nå i begynnelsen av dette skoleåret også hatt gleden av å være verter for magyarene.

I løpet av disse utvekslingene introduserte  vi gjestene for den norske kulturen og  hverdagen, gjennomførte prosjekter og bedriftsbesøk og lærte mye. Vi har tilegnet oss mye historiekunnskap, sett store kulturforskjeller og opplevd mye spennende. I tillegg har vi fått mange nye venner i de ulike landene, og noen av disse kommer nok mange av oss til å holde kontakten med i lang tid fremover.

I tillegg til reising og skolearbeid har vi også mange andre interesser, antallet fritidsaktiviteter i klassen er stort. Som eksempel kan vi nevne volleyball, fotografering, fotball, sang og dans og arbeid i miljøorganisasjoner. Tross mange ulike interesser, er samholdet i klassen meget godt. Vi er en sammensveiset gjeng som liker utfordringer. Akkurat derfor meldte vi oss som juryklasse ved Ungdommens Kritikerpris. Dette er et prosjekt vi ser frem til. Som nevnt finner man mange ulike hobbyer i klassen, og her er både lesehester og de som knapt har fullført en bok.

Vi håper at dette prosjektet vil være lærerikt og at det vil gi oss flere positive opplevelser tilknyttet moderne norsk litteratur, – og at det vil gjøre alle glade i lesing. Nå gleder vi oss virkelig til å komme i gang!