Ungdommens kritikerpris: Juryklassen frå Bryne

«Me æ klasse 2STA frå Bryne vidaregåande skule. Me representere jæren/rogaland å æ adle dårlige tabara!»
«Me æ klasse 2STA frå Bryne vidaregåande skule. En sprudlanne jeng mæ heile sjuåkjue eleva, der 15 æ kvinnfolk å resten mannfolk. Mæ åkka jærske dialekt æ me jysla klar te å argumentera for årets besta ungdommsbog. Me representere jæren/rogaland å æ adle dårlige tabara!»

2STA fra Bryne er en ren studiespesialiserende klasse, bestående av ulike personligheter.  I klassen finnes både bønder, fotballspillere, håndballspillere, hestejenter, dansere for ikke å snakke om seriøse gamere som til tider tror at skoledagen er et eneste stort LAN. På tross av dette, er vi en veldig sammensveiset gjeng med godt humør og god arbeidsinnsats. Skolen vår, Bryne vidaregåande skule, kan skilte med drøye 700 elever, noe som gjør den til en av distriktets største skoler. Den tilbyr 3 ulike studieretninger: idrettsfag, service og samferdsel og sist, men ikke mist studiespesialisering.

Etter en nydelig og avslappende sommerferie, møtte vi håpefulle opp i norsktimen for første gang som andreklassinger. Læreren vår, Annika, hadde spennende nyheter. Vi skulle nemlig være med å kåre årets beste ungdomsbok. Det hele var en tilfeldighet: på veg til den daglige matpausen, møtte Annika skolens bibliotekar som entusiastisk fortalte om Ungdommens Kritikerpris. Uvitende om hva dette innebar, tok Annika en rask beslutning og meldte oss på konkurransen. Senere viste seg at vi var blant de heldige utvalgte. Da den sjokkerende nyheten ble videreformidlet til oss elever, reagerte alle ganske positivt. Vi tenkte at det hørtes spennende ut, men samtidig travelt og krevende. Noen av oss var skeptiske til hvordan et slik prosjekt kunne gjennomføres med tanke på den pålagte norskundervisningen. For mange var det tanken på  en tur til hovedstaden som fristet mest, da dette ikke er hverdagskost for jærungdommen.

Vi ser frem til å lese de 8 ulike bøkene, men tror også det kommer til å  bli en real utfordring. Som de fleste andre klasser varierer lesenivået og leselysten veldig . Noen av oss er ivrige bokormer, mens andre ikke har lest en eneste bok i hele sitt liv. Med vår stå-på-vilje og positive innstilling er vi like vel overbevist om at dette kommer til å gå bra! Vi gleder oss dessuten til den forhåpentligvis spennende og varierende norskundervisningen vi har i møte.