Juryklassene: Mosjøen vgs

Møt den eneste juryklassen mellom Hamar og Honningsvåg. Denne uka presenterer juryklassen fra Mosjøen vgs seg.
Mosjøen videregående skole, studiested Sentrum, ligger midt i Mosjøen, midt i Norge. Her har vi studieforberedende og musikk der juryklassen, 2Mu, er midt i studiet; VG2.

Klassen har 22 elever som kommer fra hele ni kommuner i Nordland; Sømna, Brønnøy, Hattfjelldal, Hemnes, Alstahaug, Leirfjord, Lurøy, Rana og Vefsn.  Om det gode klassemiljøet er på grunn av eller til tross for dette spiller mindre rolle – for godt er det.

Siden Musikklinja dekker hele det sørlige Nordland er det år om annet ganske vanskelig å komme inn; det betyr selvsagt noe for nivået i klassen.

I klassen finnes det spisskompetanse på flere områder, også ut over musikkens verden; speiding, japansk, samisk, slektsgransking for å nevne noe.  Musikalsk er flere i klassen engasjert på solid regionalt nivå.

I vår planla og gjennomførte klassen helt på egen hånd en konsertturne på Sør-Helgeland der de gjennomførte fire konserter på to dager.

Leselysten varierer selvsagt en del, men i løpet av VG 1 leste klassen hele seks romaner. I tillegg leste alle elevene en fritt valgt roman i løpet av sommerferien og presenterte den for klassen ved skolestart.

Musikklinja i Mosjøen har fostret flere kjendiser av ulikt format. Sandra Lyng Haugen og Henrik Aune er vel de som hittil har fått størst oppmerksomhet gjennom sin deltakelse i Idol, og «The Johnsen Sisters», Julie og Lisa, gikk til finalen i X-faktor.  Ellers er dyktige musikere fra musikklinja spredt utover landet i band og grupper innen de fleste sjangere, fra jazz til black metal.

Lesinga er godt i gang og vi har allerede hatt vårt første – og meget vellykkede – kritikerbesøk; Ole Jacob Hoel fra Adressavisen.

Vi gleder oss til å møte de andre juryklassene – og forfatterne – og har allerede startet planleggingen av Osloturen, bl.a. omvisning i Stortinget.

–          men først er det en jobb å gjøre . . . .