Juryklassene: Drammen vgs, 2 STC

I ukene framover presenterer vi juryklassene til Ungdommens kritikerpris. Denne uka: 2 STC fra Drammen vgs.

Drammen-vgs-web-300x112

På bildet ser dere klasse 2STC fra Drammen videregående skole. Klassen består av 14 gutter og 12 jenter.

Drammen videregående skole tilbyr tilbyr utdanningsprogram for studiespesialisering med de tre programområdene realfag, språk, samfunnsfag og økonomi og formgiving. Skolen tilbyr også Service og samfersel. Skoleåret 2010/2011 satte skolen i gang forskerlinje for elever med spesiell interesse for fordypning i realfag, og i 2009 Inspiro – studiespesialisering med entreprenørskap. Skolen tilbyr også utdanningsprogram for idrett med vekt på toppidrett. Skolen har dessuten forberedende kurs for minoritetsspråklige elever med kort botid i Norge og et eget tilbud for elever med særskilt tilretteleggingsbehov.
Elevene på Drammen videregående skole sier at de trives. Det er lett å bli kjent med andre i et spennende skolemiljø med stor variasjon i politisk syn, livssyn og kulturbakgrunn.

Klasse 2 STC er en klasse med et hyggelig læringsmiljø og elevene har et mangfold av interesser. Da norsklærer Terje Strange, lanserte ideen om å melde klassen på som deltakere i Ungdommens kritikerpris, viste klassen positivitet og iver. «Dette vil vi være med på», var omkvedet! Klassen skrev på egenhånd en søknad, og da denne ble positivt mottatt, ble det jubel i klasse 2STC. Vi ser fram til å lese bøkene, diskutere, blogge og jobbe med oss selv og bøkene. Nå kan vi fordype oss skikkelig ble det sagt i en av timene. En av elevene sa følgende etter den samme timen: «Dette er så bra! Det er både morsomt og spennende. Kanskje lesegleden vil spre seg til flere fag. Da kan vi dra nytte av leseprosjektet også i andre sammenhenger enn i norskfaget. Jeg er virkelig motivert for dette!»

Klassen er spent på hvem som får prisen til slutt, det blir nok spenning helt fram til målstreken, sier en annen av elevene.