Juryklassen fra Nordkapp maritime fagskole og vgs

Les om juryklassen som kommer fra Honningsvåg, helt nord i Norge.

2. kl. studiespesialisering ved Nordkapp maritime fagskole og videregående skole

Vi er en klasse bestående av 29 elever som holder til i byen lengst mot nord, Honningsvåg. Det er 14 gutter og 15 jenter i klassen. Vi går 2. året studiespesialisering ved Nordkapp maritime fagskole og videregående skole. 11 elever har valgt realfag, mens 18 elever studerer samfunnsfag, språk og økonomi.  Skolen har også andre linjer som elektrofag, restaurant- og matfag, helse- og oppvekstfag mm. I tillegg byr skolen på maritim utdanning ved fagskolen. Her har vi også en av Europas mest avanserte båtsimulatorer.

Skolen vår har 315 elever. Dette inkluderer elever som går på LOSA. LOSA er digital fjernundervisning som foregår her på skolen. Elevene sitter rundt i Finnmark og får undervisning fra skolen her i Honningsvåg.  Dette kan være steder som Berlevåg, Båtsfjord, Mehamn, Kjøllefjord osv. Siden dette er en ordning som bare dekker første året av videregående utdanning, har vi i år fått flere nye elever i klassen dette skoleåret. Vi har et godt miljø i klassen, både faglig og sosialt, og vi har mye latter og humor i timene.

Helt siden første klasse har klassen vår lest en bok i måneden som en del av norskfaget. Dette har vi følt oss komfortabel med og vi ville gjerne føre dette videre til nye grenser. Derfor har vi meldt oss på dette prosjektet og vi føler det er midt i blinken for oss. I ettertid har vi jo oppdaget hvor stort dette egentlig er, og at vi faktisk skal lese åtte bøker på relativt kort tid. Likevel tar vi utfordringen på strak arm og gjør oss klare for fire måneder med god litteratur. Vi gleder oss selvsagt til å dra til Oslo for å være med på utdelingen av ungdommens kritikerpris og synes det er en ære å få være en av klassene som får være med på dette. I tillegg gleder vi oss også til en skikkelig bytur i hovedstaden.

I klassen vår er det mange forskjellige personligheter med forskjellige interesser. Noen liker sport, bl.a. fotball, handball og turning, noen liker musikk, noen liker politikk, noen liker å fotografere og noen liker å bli fotografert. Vi kan også skryte av å ha en forfatter i klassen vår.  Som dere skjønner er vi litt av en kryddermiks, og det er det som gjør klassen vår så fin.

Vi ble både overrasket og glad da vi ble valgt ut til å være med på dette prosjektet, og vi håper og tror at det vil bli en positiv og spennende opplevelse.