Helse og oppvekst ved Storhamar vgs

Syv juryklasser i videregående skole skal lese de fire nominerte bøkene til årets kritikerpris, og kåre vinneren av Ungdommens kritikerpris 2024. Bøkene blir offentliggjort 1. februar. I mellomtiden presenterer vi kritikerklassene. Denne uka hilser vi på Storhamar:

Vi er en Vg2 helse- og oppvekstklasse med studiekompetanse fra Storhamar videregående skole.

Klassen består av 30 elever, og noe av det unike med vår klasse er at vi alle er jenter. Klassen er delt inn i to ulike yrkesretninger, «Barn- og ungdomsarbeider» og «Helsefagarbeider». I tillegg får vi generell studiekompetanse når vi er ferdig på videregående.

Vi er mange forskjellige jenter med flere interesser. Alt fra fotball, ridning, ishockey, volleyball, håndball, musikk, dans, drama, jakt og motorsport. Vi kan beskrives som en artig gjeng. Vi er aktive, inkluderende, ansvarsfulle og omsorgsfulle, men også kreative med mange ulike perspektiver. Sammen deler vi en interesse for hvordan man skal ta best mulig vare på mennesker.

I klassen er det ikke bare jenter fra Hamar og omegn. Vi har jenter fra blant annet bygdene Folldal, Engerdal, Espa, Vallset og Tangen. Vi er altså en gjeng fra bygd til by.

Det er et fåtall av oss som er noen lesehester, men det blir en spennende utfordring å være juryklasse. Osloturen er selvfølgelig en god bonus. Vi håper på en spennende tid med lesning, diskusjoner og forhåpentligvis å bli kjent med nye mennesker!

Skrevet av Sandra og Maria